FELÜLETFŰTÉS 2.0 (4. rész)

FELÜLETFŰTÉS 2.0 (4. rész)

Nemcsak megvenni és beépíteni kell, hanem üzemeltetni is! Ennek költségei akár 20%-kal is csökkenthetők, ha a felületfűtési rendszert megfelelően beszabályozzák.

FELÜLETFŰTÉS 2.0 (3. rész)

FELÜLETFŰTÉS 2.0 (3. rész)

Le kell rakni és kész! Ez így igaz, ám nem mindegy, hogy hány ember, hány nap alatt, milyen minőségben végzi el ezt a munkát. Akkor jó, ha könnyen, gyorsan, szakszerűen készül el, és nem úgy van, mint a régi viccben, hogy ebből a háromból kettő választható.

Higiénia, mint a vírus ellenszere

Higiénia, mint a vírus ellenszere

Óvodák, kórházak, idősotthonok, bevásárlóközpontok: a vírusfertőzés potenciális helyszínei. A baj azonban megelőzhető korszerű mosdócsaptelepek használatával.

Fűtés, hűtés

A sarkoktól az Egyenlítőig nincs olyan pontja a földgolyónak, ahol sem fűtésre, sem hűtésre ne lenne szükség. Nálunk, a mérsékelt övben pedig egyértelműen mindkettőre van. Természetesen az igények és a lehetőségek ismeretében sokféle megoldási mód kínálkozik, de mi azokra fókuszálunk, amelyek nem pusztán a kellő hőmérsékletet biztosítják a lakóépületekben, hanem az energiahatékonyság és a környezettudatosság szempontjait is figyelembe veszik. A téma szerteágazó, nem is minden területét tudjuk itt bemutatni. Kiemelten foglalkozunk a felületfűtés lehetőségeivel, amikkel az alacsony hőmérsékleten üzemelő fűtési rendszer működtetése mellett a hűtési feladat is megoldható. A megújuló energiákat felhasználó technológiák közül a hőszivattyús energia-ellátás, valamint a napjainkban méltán népszerű napelemes rendszerek kerülnek terítékre. A ritkábban tárgyalt témák közül pedig a szivattyúk hatékonyságának és gazdaságosságának, valamint a vízkezelés szükségességének kérdéseit járjuk körül.