Szakmai napok

A rendezvényeken az elméleti képzésben részt vevő épületgépész diákok és felnőttek számára tudunk az iskolai oktatáson túlmutató ismereteket adni, gyakorlati megoldásokat bemutatni. Egy szakmai napon 4 db 45 perces előadást tartunk, az energiahatékonyság témaköreinek figyelembevételével. Cégenként egy standdal minikiállítást rendezünk, lehetőséget adva a személyes kapcsolatfelvételre, termékek bemutatására és promóciós anyagok kiosztására. A rendezvények nyereményjátékkal zárulnak, a legjobbaknak a cégek kínálnak értékes és hasznos ajándékokat.

 

Szakmai órák

Az együttműködő cégek egy része bekapcsolódik a szakképző iskolák elméleti oktatásába is, 2×45 perces szakmai óra megtartásával. Az előadók a legkorszerűbb technológiákkal ismertetik meg a végzős diákokat, gyakorlati példákkal is szemléltetve az elméleti ismereteket.

 

Online vetélkedő

Támogatni kívánjuk a cégek és a diákok közötti közvetlen kapcsolat létrejöttét és erősödését, ezért a végzős diákok számára vetélkedőt szervezünk két fordulóban a Facebookon. Havonta egy kérdéssort készítünk a cégek által megadott kérdésekből, melyeknek megoldása az adott cég honlapján keresendő. Kétszer hirdetünk eredményt, az első félévben a Magyar Épületgépészek Napján, a második félévben pedig egy áprilisi időpontban, minden szakképző iskola saját rendezvényén.

Irány a jövő! 4.

Irány a jövő! 4.

Kis létszámban, de annál nagyobb lelkesedéssel vettek részt a felnőtt épületgépészek az utolsó szakmai napunkon a székesfehérvári Vörösmarty szakképzőben.

Irány a jövő! 4.

Irány a jövő! 4.

A két Széchenyi. A zalaegerszegi Széchenyi szakképző vendégül látta a tapolcai Széchenyi szakképző végzős épületgépész diákjait és oktatóikat a március elején megrendezett szakmai napunkon.

Irány a jövő! 1.

Irány a jövő! 1.

“Vendégművész” csatlakozott a március 4-i szakmai naphoz, melyet a SCHAKO Kft-nél tartottunk március 4-én: A HELIOS képviselője tartotta az első előadást.

Irány a jövő! 3.

Irány a jövő! 3.

Három cég, három helyszín, három színes előadás. A REMEHA, a WILO és a REHAU közös szakmai napján jártunk február 26-án.

Irány a jövő! 2.

Irány a jövő! 2.

Ismét gyárat látogattunk. Ezúttal négy iskola diákjainak bővült az “épületgépész látóköre” a Rosenberg, a Siemens és a Vaillant előadása által.

Irány a jövő! 3.

Irány a jövő! 3.

Új színfolt a palettánkon a REHAU, a REMEHA és a WILO közös rendezvénye, melyet január 29-én tartottunk meg először.

Irány a jövő! 4.

Irány a jövő! 4.

Debrecenben két iskola részvételével tartottunk szakmai napot, ami a lakóépületek gépészetének intelligens megoldásait járta körül.

Irány a jövő! 1.

Irány a jövő! 1.

2020-ban is várjuk a diákokat szakmai napjainkra. Január 8-án Törökbálinton kezdtünk. A SCHAKO Kft-nél megtartott szakmai napon füstpróbás bemutatót láttunk a DAIKIN és a DANFOSS előadása után.

Irány a jövő! 2.

Irány a jövő! 2.

Ebben a tanévben gyárlátogatás is szerepel a szakmai étlapon. A Rosenberg Kft. látta vendégül két iskola diákjait, valamint a Siemens és a Vaillant előadóját december 4-én.

Irány a jövő! 4.

Irány a jövő! 4.

A Magyar Épületgépészek Napján a Műegyetemen tartottunk szakmai napot, jelezve, hogy új nemzedék épül be az épületgépész társadalomba.

Irány a jövő! 4.

Irány a jövő! 4.

Mi is csatlakoztunk az Országos Magyar Épületgépész Napok programsorozatához. Békéscsabán a Trefort szakképzőben tartottunk szakmai napot.

Irány a jövő! 1.

Irány a jövő! 1.

Törökbálinton kezdtük meg a szakmai napok sorát, a SCHAKO Kft-nél. Fűtésről, szellőztetésről, szabályozásról szóltak az előadások és persze nem maradt el a füstölés sem!

Innovatív és fenntartható épületgépészet

Innovatív és fenntartható épületgépészet

Kerekasztal beszélgetés asztal nélkül. A szakképző iskolák oktatóit is meghívtuk egy szakmai napra, ahol az előadások mellett előremutató párbeszéd kezdődött a céges képviselők és a szakközépiskolai oktatók között.

Innovatív és fenntartható épületgépészet 1.

Innovatív és fenntartható épületgépészet 1.

A harmadik, záró alkalom a Szellőztetés, szabályozás című szakmai napból március végén volt. Két jó előadás, egy füstpróbás vizualizálás, egy gazdára találó okosóra – kell ennél több egy ilyen napon?