FELÜLETFŰTÉS 2.0 (3. rész)

2020. május 5.

Padlófűtés fektetési megoldások 2.0

Az idő különösen értékes kincs napjainkban, így egy kivitelező akkor tud jó árajánlatot adni potenciális ügyfeleinek, ha kiváló szolgáltatást kínál kedvező áron, de egyben rövid határidővel. Ez csak a megfelelő rendszermegoldások alkalmazásával teljesíthető.

Nézzük, melyek lehetnek ezek egy korszerű padlófűtés fektetésénél!

 

 

1. rautherm speed k tépőzáras rendszer

 

A RAUTHERM SPEED cső a hagyományos felületfűtési csöveknél 30%-kal hajlékonyabb, a tépőzáras fektetés pedig könnyebbé és gyorsabbá teszi a kivitelezést. Ezt az előnyt tovább növeli a RAUTHERM SPEED K hőszigeteléssel egybe kasírozott tépőzáras rendszer, ami a másik kiváló megoldás, a RAUTHERM SPEED plus fektetőszőnyeg esetében is igaz. Utóbbi öntapadó alsó felülete révén gyorsan pozicionálható és a lapok találkozásánál nem igényel ragasztást. Előnye a rendkívül gyors, szerszám nélküli, egy ember által is elvégezhető kivitelezés, valamint a tekercsben szállított kis térfogat.

 

2. rautherm speed varionova profillemez fektetési rendszer 

  

A „pogácsás” néven ismert fektetési megoldás nemcsak lakóépületekben, de ipari létesítményekben is alkalmazható. A fektetést egyetlen ember el tudja végezni, mert cső a fektetőlemezbe könnyedén és pontosan bepattintható, rendkívül stabil csőrögzítés az irányváltásoknál is. A lefektetett lemezek biztonságosan járhatók a pogácsák masszivitásának köszönhetően.

 

3. rAutherm speed tacker rendszer

 

A nagy rendszereknél jól bevált rendszerlemez maximális fektetési szabadságot biztosít. A raszterhálós lemezhez a kihúzással szemben igen ellenálló leszúrótüskékkel rögzítik a csövet. A kivitelezést speciális szerszám, a táras tüskerögzítő segítségével lehet elvégezni megbízható minőségben és optimális időráfordítással. Mutatjuk, milyen egyszerű!

 

4. rAutac 10 csőfektető lemez

 

A cikksorozat 2. részében már írtunk arról, hogy az épületek felújításánál nem mindig áll rendelkezésre közel 10 cm rétegvastagság, de ilyen esetekben is van lehetőség padlófűtéses rendszer megvalósítására. Kis átmérőjű csövekkel, kalcium-szulfátos önterülő esztrichréteggel és a RAUTAC 10 csőfektető lemezzel kialakítható a 4 cm-es rétegvastagságot jelentő padlófűtési rendszer. A nagy stabilitású lemez méretre hajtogatva könnyen szállítható és a meglevő szigetelésre is fektethető. Itt látható, hogyan.

 

5. RAUTHERM SPEED plus renova tépőzáras kontaktrendszer 

 

Amint a neve is mutatja, felújításokhoz kiválóan alkalmazható ez a rendszer, ami egyedülállóan kicsi, 21 mm-es beépítési magasságú. A fektetőlemez egyszerűen és átfedésmentesen fektethető, kis térfogatának köszönhetően könnyen raktározható és szállítható. Különlegessége, hogy a meglévő aljzat és az esztrich között közvetlen kötés jön létre.

 

A kivitelezés akkor lesz gazdaságos és szakszerű, ha nem csupán a csövek és a fektetőlemezek, de a rendszer minden eleme megfelel az elvárásoknak, követelményeknek. Ezt maradéktalanul biztosítja a REHAU rendszertartozék programja szerelésközpontú megoldásaival.