Higiénia, mint a vírus ellenszere

2020. április 24.

A jelenlegi, koronavírus járvánnyal terhelt időszakban a korábbinál hangsúlyosabb szerepet kap a higiénia az emberek életében. Mindannyian odafigyelünk a gyakori kézmosásra, ám ez vajmi keveset ér, ha nyilvános helyeken a csaptelepet megfogva zárjuk el a vizet.

 

Az egészségünket védik az érintés nélkül vezérelhető csaptelepek, amik akár 80%-kal is csökkenthetik a fertőzések kockázatát. Ez különösen nagy jelentőséggel bír azokban az épületekben, melyeket sok vagy életkoránál, élethelyzeténél fogva veszélyeztetett ember használ; gondoljunk csak az orvosi rendelőkre, kórházakra, iskolákra és óvodákra, a közétkeztetést vagy az idősek ellátását biztosító létesítményekre!

Ugyanakkor nem csupán a vírusfertőzések, hanem a használat időszakos kimaradása (például hétvége, iskolai szünetek) is okozhat problémát, hiszen a rendszerben álló vízben könnyen elszaporodnak a baktériumok. Ennek megelőzését szolgálják a higiéniai öblítések, melyek optimális esetben előre programozhatók. 

mit várhatunk egy korszerű mosdócsapteleptől?

 

  • Érintés nélküli működés az infravörös érzékelő elektronikának köszönhetően
  • A vízfolyás idejének szabályozhatósága a vízpazarlás elkerülésére
  • Termosztáttal állítható vízhőmérséklet, kiegészítve forrázás elleni védelemmel
  • Programozható öblítési funkció pangó víz ellen, termikus fertőtlenítési lehetőség
  • Egyszerű, gyors szerelés, üzembe helyezés

Ha pedig mindezeket egy szoftver segítségével az egyéni felhasználói szokásokhoz, igényekhez lehet igazítani, az igazán korszerű technológiát jelent. Ilyen a SCHELL által kifejlesztett VITUS E falon kívüli mosdócsaptelep, mely az eSchell intelligens vízmenedzsment rendszerbe is beköthető. És még szép is!