Mitől okos egy otthon?

Mitől okos egy otthon?

Az okosotthon nem gondolkozik a tulajdonosa vagy lakója helyett. De akkor mitől okos? Mindenki mást válaszolna erre a kérdésre…

Egyszerű, de nagyszerű: a termosztatikus radiátorszelep

Egyszerű, de nagyszerű: a termosztatikus radiátorszelep

A jó minőségű termosztatikus szelepek nem igényelnek karbantartást, élettartamuk hosszú, akár húsz év is lehet, így ez alatt az idő alatt nem csupán bekerülési költségüket hozzák vissza, hanem az egyes háztartások szintjén is jelentős mértékű rezsicsökkenést jelentenek.

Szabályozás és vezérlés röviden

Szabályozás és vezérlés röviden

Már egy olyan egyszerű eszköz, mint a szobatermosztát is képes az épületeink komfortját növelni és az energiafogyasztást csökkenteni.

Szabályozástechnika

Az épületgépészeti rendszereket, legyen szó akár egy garzonlakás fűtéséről vagy egy társasház teljes energiaellátásáról, nemcsak megtervezni, kivitelezni és üzembe helyezni kell, hanem üzemeltetni is. Ezt az egyébként leghosszabb, évtizedekig tartó fázist az építtetők gyakran nem gondolják végig, pedig ahhoz, hogy a rendszer valóban kifogástalanul működjön, nem elegendő a drága berendezések megvétele, beépítése. A szabályozástechnika az olyan egyszerű elemektől, mint például a radiátorszelep, az épületfelügyeleti rendszerekig mindent magába foglal, amitől hatékony, gazdaságos és környezetkímélő lesz az üzemeltetés. Vívmányai hozzájárulnak az energetikahatékonysági követelmények teljesítéséhez, melyeket európai uniós és hazai előírások is szabályoznak. Nemcsak az újépítésű épületeknél, hanem a meglévők korszerűsítésénél is érdemes számba venni a lehetőségeket, mert jelentősen csökkenthetők a működtetési költségek és ezzel párhuzamosan növelhető a komfort, hogy az épületeinkben igazán otthon lehessünk.