Mit keresnek az olaszok Ausztráliában?

2020. április 22.

Ausztrália nemcsak a Nagy-korallzátony és koalák földje, építészeti remekekben sem szűkölködik. Elsőre biztosan a Sydney-i Operaház jut eszünkbe, ám a 21. század építészei is előálltak különleges, innovatív és gyakorlatias megoldásokkal. Ezek között említést érdemel az ország harmadik legnagyobb stadionja, a Perth Optus, melyet 2014 végén kezdtek építeni és amely 2019-ben Prix Versailles Építészet és Tervezés Világdíjat nyert.

 

A Perth Optus Stadium sporteseményeknek, kulturális rendezvényeknek, koncerteknek, showműsoroknak ad otthont. Ahhoz, hogy mindezekre alkalmas épület legyen, nemcsak hatalmas méretűnek kell lennie, de a funkciót maximálisan kiszolgáló technológiával is rendelkeznie kell. A belépők biztonságát zárt kameralánc és fémdetektorok szavatolják.  

 

A maximális koncert- vagy sportélmény biztosítására a 60.000 főt befogadó építmény olyan extrákkal van felszerelve, mint a 340 m2-es óriás kivetítők és számtalan beépített képernyő. Aki megéhezik vagy megszomjazik, a nézőtér bármelyik szektorából néhány lépéssel eljuthat egy kávézóba vagy étterembe. Természetesen a mosdók sincsenek messze és ahogy az egy ilyen létesítményhez illik, csúcstechnológiával vannak felszerelve.

 

Ehhez járult hozzá a VALSIR 1000 db Tropea S öblítőtartállyal, ezáltal is bizonyítva, hogy az olasz családi vállalkozás prémium termékei a világ túlsó felén is megállják a helyüket.