Forró fejek, hideg lábak?

2018. november 15.

A meleg levegő felfelé száll, ezért fordulhat elő hagyományos radiátoros fűtésnél, hogy magas szobai hőmérsékletnél is fázik a lábunk. Padlófűtés esetén ez a lehetőség teljesen kizárt, a jóval egyenletesebb hőeloszlás növeli komfortérzetünket. De nem csupán ez az érv szól a korszerű felületfűtési rendszerek mellett!

Az energiaárak növekedése és a fogyasztók egyre környezettudatosabb gondolkodása ráirányította az építkezők, felújítók figyelmét az épületek hőtechnikai tulajdonságaira. A beépítendő szerkezeti elemek átgondolt kiválasztásával az épület hőszükségletét jelentősen csökkenteni lehet. Ezt az igényt a felületfűtési rendszerek maximálisan ki tudják elégíteni.
 

  • A nagymértékű sugárzó hőleadásnak köszönhetően alacsonyabb szobahőmérsékletnél is kellemes hőérzetet biztosítanak.
  • A beruházásra szánt összeg a költséghatékony üzemeltetés következtében belátható időn belül megtérül, járulékos haszna pedig az ingatlanunk piaci értékének növekedése.
  • A fűtési rendszer alacsony előremenő hőmérséklettel üzemel, ezért elemei hosszabb élettartamúak.
  • Működésénél kisebb mértékű a légmozgás, mint a hagyományos rendszereknél, ez csökkenti a porterhelést és ezzel együtt az allergiás megbetegedések kialakulásának esélyét. Az sem mellékes tényező, hogy a port eltávolítani is egyszerűbb, ha felületfűtést alkalmazunk.
  • Nemcsak az épületben mérhető hőmérsékletre, hanem a nedvességre is hatással van, ezért hozzájárulhat a penészesedés kialakulásának megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez.
  • Mivel nincs szükség a hagyományos hőleadókra, a belső terekben értékes helyet nyerünk, nagyobb szabadságot adva a lakberendezőnek.

Mindezeknek köszönhetően a kényelem, az életminőség, a gazdaságosság és a fenntarthatóság szempontjait is figyelembe véve a felületfűtés alkalmazása optimális megoldást nyújt otthonunk építésénél, teljes körű felújításánál.